PvdA zoekt betaalbare woningen in Teylingen

PvdA zoekt betaalbare woningen in Teylingen Foto: Pixabay

De PvdA Teylingen vindt dat woningen betaalbaar moeten zijn en heeft daarom een oproep geplaatst op haar website 'betaalbare woningen gezocht'. 

In de woonvisie 2008-2020 is berekend dat Teylingen in deze periode met ongeveer 1.336 huishoudens zou groeien. PvdA geeft aan dat het de bedoeling is de komende vijf jaar 1.000 woningen gerealiseerd te krijgen, maar betwijfelt of dit gaat lukken.

1.000 woningen bouwen in vijf jaar

Een enorme opgave! De PvdA heeft aangegeven dat ze nog weinig concrete actie zien. Neem bijvoorbeeld de woningbouwlocatie Langeveld of bij het sportpark de Roodemolenpolder in Sassenheim.

Ruim 10 jaar geleden is deze locatie aangewezen voor woningen, maar we zien niets gebeuren. We hebben gevraagd om hierover meer inzicht te krijgen en we willen graag een actieplan. En niet alleen dure huizen maar ook betaalbare woningen. Zowel koop- als sociale huurwoningen. - Paul Witteman, PvdA raadslid

Versnelling woningbouw: De Vliegende Brigade

Niet alleen de PvdA vindt dat de woning realisatie achterblijft. De provincie Zuid-Holland is tot dezelfde conclusie gekomen.  De provincie geeft via haar website aan dat er in veel gevallen een tekort aan goed personeel met de juiste expertise is, bij zowel gemeenten als de bouw. Dit komt voort uit de economische crisis waarin veel vakmensen zijn ontslagen en er te weinig nieuwe professionals voor in de plaats zijn gekomen. Dit heeft als gevolg dat de afhandeling van deze bouwplannen vertraging oploopt. Om deze woningbouwprojecten te versnellen, heeft de provincie de Vliegende Brigade opgericht.

Woning stijging in 2019

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal woningen in Teylingen het afgelopen jaar is gestegen. De vraag is alleen of dit ook betaalbare woningen zijn? 

Eén van de bouwprojecten is plan OverTeylingen in Sassenheim. Deze week is fase 2 in de verkoop gegaan.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties