Raadslid Joren Noorlander uit gemeenteraad

Raadslid Joren Noorlander uit gemeenteraad Foto: D66 Teylingen

De 25-jarige Joren Noorlander van D66, een van de jongste politici in de gemeenteraad Teylingen, vertrekt uit de raad. Door zijn verhuizing is het wettelijk gezien niet toegestaan om aan te blijven.

Raadsleden moeten in dezelfde gemeente wonen als waar zij in de gemeenteraad zitten. 

Joren kwam na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 met voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Teylingen.

Ik heb mij de afgelopen periode met veel plezier ingezet als raadslid voor D66 in Teylingen en baal er dan ook erg van dat ik, vanwege een verandering in mijn persoonlijke situatie, uit de gemeente ga verhuizen. Ik kreeg veel voldoening van dit werk en heb tijdens mijn lidmaatschap van de gemeenteraad vooral de focus gelegd op de bouw van betaalbare woningen, leefbaarheid in de gemeente en bereikbaarheid met het openbaar vervoer.’ – Joren Noorlander, D66 Teylingen

Joren maakte zich onder ander hard voor beter nachtelijk openbaar vervoer, een motie die door de raad is aangenomen. Hij hoopt dat de raad ook na zijn vertrek de nachtverbinding onder de aandacht blijft brengen bij de provincie zodat hier rekening mee gehouden wordt bij aanbesteding openbaar vervoer.  

Bart van der Ploeg in de raad

Bart van der Ploeg, raadslid uit de vorige raadsperiode, neemt de plek van Joren over. Bart greep, door de voorkeursstemmen op Joren, in 2018 net mis naast de zetel. Met de gemeenteraadsverkiezingen kreeg D66 drie zetels en Bart stond als derde op de lijst.

Het is erg jammer dat Joren zo voortijdig moet vertrekken uit de raad. Gelukkig hebben wij met Bart van der Ploeg een gemotiveerd en ervaren raadslid die het gat dat Joren achterlaat goed kan opvullen.’ – Katja Heede, voorzitter D66 Teylingen

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties