Richard pleit: Ter Leede in FIFA 18

Richard pleit: Ter Leede in FIFA 18 Foto: Richard Rotteveel

Richard is trainer bij Ter Leede, voetbalt zelf natuurlijk ook een 'volgt af en toe eens wat op tv'. Maar ook hij wordt ouder, en daar werd hij pijnlijk aan herinnerd. Dus hij heeft een goed idee: zijn Ter Leede-team in FIFA 18. 

Geschreven door Richard Rotteveel

Je bent hier echt heel slecht in hoor, pap. Hoe moeilijk kan het zijn dacht ik toen ik mijn zoon bezig zag met FIFA 17.
Ik troostte me met het idee dat het op het veld, in het echie andere koek was en dat ik daar wel mijn mannetje kon staan. Gelukkig kon ik dat op het trainingsveld laten zien waar ik de C6, of JO15-6 zoals het nu heet, wekelijks training geef.

In het afsluitend partijtje zou het respect wel stijgen, was mijn idee. Helaas, tot drie keer toe werd ik gepoort, na twee keer het veld op en neer liep ik te hijgen als een buffel. Bij het laatste duel voor het einde besloot ik alles te geven om in ieder geval dit duel te winnen.

Net als Ronaldo

Met een vliegende sliding pakte ik de bal uit de voeten van mijn tegenstander om hem vervolgens al glijdend naar me toe te halen, op te staan en te passen naar onze spits die vrij stond. In één vloeiende beweging. Net als Ronaldo in FIFA 17.

Met het gras en het zweet op mijn hoofd lag ik op de grond te murmelen ‘m’n rug, m’n rug’. De sliding was halverwege gestopt maar de binnenkant van mijn lichaam gleed nog even door. Ook dat viel dus niet mee.

Het is lastig als je ouder wordt en je lichaam gaat ineens je gedachten tegenspreken. Vroeger was alles beter, dat moet de AJAX-directie ook gedacht hebben toen ze een gamer contracteerde. Je ziet het Edwin van der Sar denken ‘Als we in het echt geen prijzen meer kunnen pakken dan maar virtueel’. Dat komt door zijn hoofd, Edwin heeft een denkhoofd. Als klap op de vuurpijl is Edwin zelf ook onderdeel van FIFA 17 als FIFA legend, hij wordt dus nooit oud, hij blijft 1995 jong.

Net als Edwin

Jaloezie overmant mij. Ik wil ook jong blijven. 1984 jong. Ik wil ook in een FIFA-team, ik pleit er dan ook voor om Ter Leede A2 uit 1984 op te nemen in FIFA 18. Dat jaar viert het hele team zijn 50ste verjaardag, worden we weer kampioen en blijven we allemaal jong, net als Edwin.


Reacties