Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig Foto: InTeylingen

Rijbewijzen die verlopen (zijn) in de periode vanaf 16 maart blijven geldig tot 1 juni 2020. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen van het kabinet. De mogelijkheden om je rijbewijs te verlengen zijn beperkt. Om problemen te voorkomen, bedacht minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) deze oplossing.

Alleen voor rijbewijzen met geldigheid van 5 of 10 jaar

De maatregel geldt voor mensen die een rijbewijs hebben met een geldigheid van tien jaar. Ook de rijbewijzen die eens in de vijf jaar verlengd moeten worden, vallen onder deze regeling. Voor mensen waarvan het rijbewijs korter geldig is, gaat de maatregel niet op. De reden hierachter is dat zulke rijbewijzen vaker verlengd moeten worden, omdat vanwege een medische aandoening de rijvaardigheid regelmatig door een arts beoordeeld moet worden. 

Rijden binnen Nederland

Deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland. Ook inwoners van de EU die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs van een andere EU-lidstaat, vallen onder de regeling.

Meer weten?

Voor meer informatie, ga naar het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid. Wil je je rijbewijs wel verlengen, klik hier om een afspraak te maken bij het gemeentekantoor in Sassenheim. 


Reacties