RLS betreurt negatieve aandacht kunstopdracht

RLS betreurt negatieve aandacht kunstopdracht Foto: Google Streetview

Het RLS kwam afgelopen week in opspraak door een kunstwerk wat in de school hing.  Door dreigementen heeft de school ervoor gekozen het bewuste portret van fractieleider Geert Widers te verwijderen. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim betreurt de wijze waarop het resultaat van een kunstopdracht afgelopen week op sociale media aandacht heeft gekregen. Die aandacht was niet gebaseerd op een bericht van de school.

Een beeld van twee 

Bij het vak Kunst is aan leerlingen een opdracht gegeven waarbij bewustwording en het vormen van een eigen mening het doel was. De kunstopdracht ‘Streetart’ hield in dat er iets gemaakt werd waarbij je op twee manieren tegen iets aan kunt kijken. Een van de resultaten was een kunstvorm waarbij je door twee brillen naar dhr. Wilders kunt kijken. De school heeft het kunstwerk inmiddels weggehaald, omdat het tonen ervan en de reacties daarop geen bijdrage leveren aan het onderwijskundige doel. 

De school respecteert de vrijheid van meningsuiting

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim gaat respectvol om met ieders mening. De school leidt leerlingen op tot zelfstandige mensen die hun eigen mening kunnen vormen en heeft nadrukkelijk geen standpunt over de meningen van leerlingen en respecteert daarbij de vrijheid van meningsuiting.

“Wij propageren niets anders dan lesgeven en hebben niet de bedoeling om iets een politieke lading te geven. We vinden deze ophef heel verdrietig”, -Dhr. Visser, conrector onderbouw.

 


Reacties