RLS wekt vanaf nu eigen stroom op

  • Foto: Michael de Groot
  • Foto: Michael de Groot
  • Foto: Michael de Groot
  • Foto: Rijnlands Lyceum Sassenheim

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim zet een grote stap richting duurzaamheid: er zijn zonnepanelen aangebracht op het dak van het gebouw om de middelbare school van groene stroom te voorzien.

Zo’n 640 zonnepanelen beslaan het hele dak van de 1ste en 2de verdieping.

De panelen zijn geplaatst tijdens de meivakantie, nadat de dakrenovatie was afgerond. De installatie is het sluitstuk van de renovatie die de school de afgelopen maanden doorliep.

Samen leveren de panelen genoeg energie op om in 70% van de benodigde energie van het RLS te voorzien. 

De zonnepanelen passen bij ons streven naar een nog duurzamere school. We hebben gelukkig een groot dak en alle plaats hiervoor. ... De panelen leveren genoeg energie voor 70% van de gewenste elektriciteit, een maximum voor ons huidige systeem. We zijn hierin begeleid door EE Care, de energie intermediair Rijnland.’ - Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering RLS

Officiële opening op het dak

Op dinsdag 28 mei zijn de zonnepanelen in gebruik genomen. Dit werd gevierd met het officieel doorknippen van een lint, waarbij iedereen uiteraard goed gezekerd was tegen het vallen. Onder andere wethouder Rob ten Boden, EE Care, de schoolleiding, een deel van de leerlingen en de pers waren bij dit moment aanwezig.


Reacties