Roparun Team Bollenstreek haalt prachtig bedrag op

Roparun Team Bollenstreek haalt prachtig bedrag op Foto: Team Bollenstreek

Vrijdag vertrok Team Bollenstreek richting Hamburg voor de start van de Roparun. Door afgelopen jaar verschillende acties te organiseren, hebben ze een prachtig bedrag opgehaald voor het goede doel: de levenskwaliteit van mensen met kanker verbeteren.


- Lees verder onder deze advertentie -

Roparun is een estafetteloop van ruim 500 km van Hamburg (of Parijs) naar Rotterdam, waar meer dan 300 teams aan meedoen. Team 114 is Team Bollenstreek en bestaat uit bekende en onbekende gezichten uit Teylingen en de buurgemeentes.

€61.243,- voor Roparun

Er is maar één iemand binnen Team Bollenstreek die de financiën bijhoudt, de rest heeft in de aanloop naar de bekendmaking hooguit een vermoeden van het totaal opgehaalde bedrag. Voor de onthulling liet Wim Klok aan de redactie weten dat hij verwachtte dat ze over de €50.000,- heen zouden gaan.

En of dat gelukt is: voor de Roparun 2019 heeft Team Bollenstreek €61.243,- opgehaald. 

Het team haalde dit onder andere op door het organiseren van een veiling, de verkoop van bloembollen, het hardloopevenement Hollen door de Bollen en via verschillende sponsoren en donaties.  

Lokaal gesteund doel

Voordat het team vrijdag met de auto naar Hamburg vertrok, gingen ze langs bij Hospice Duin- en Bollenstreek in Sassenheim. De organisatie van Roparun verdeelt het geld dat opgehaald wordt onder verschillende doelen en organisaties: het hospice heeft een nieuw (koppel)bed ontvangen van de stichting. Daarna door naar sponsor Duvak in Nieuw-Vennep waar het eindbedrag bekend werd gemaakt en toen op naar Duitsland. 

Het team volgen tijdens de Roparun? Dat kan via hun facebookpagina. Je kunt ook nog steeds doneren voor het goede doel via deze pagina.


Reacties