Rouw van ouderen om verlies van partner

Rouw van ouderen om verlies van partner

Op zondag 14 april is er weer een bijeenkomst van het Café Over- Leven in de bibliotheek in Sassenheim. Het thema deze keer: Rouw van ouderen om verlies van de partner.

En dan….alleen

Met het verlies van je partner op latere leeftijd verlies je ook het leven zoals het tot dan toe was. Na –in de meeste gevallen- tientallen jaren met elkaar doorgebracht te hebben komt een dag dat één van de twee er alleen voor komt te staan.

Wat als….

Is het verdriet minder erg als je partner een respectabele leeftijd heeft bereikt? Of is het juist moeilijker omdat je het laatste stukje alleen moet gaan doen en mis je je partner juist hierin erg? Wat kan een welzijnsadviseur betekenen als je als op oudere leeftijd je partner verliest? Welke wegen kan men het beste bewandelen als er verlies aan zit te komen? Wie kan hierin nog meer ondersteunen? Wat als er geen mantelzorgers zijn?

Bijeenkomst is er voor iedereen

Deze en nog veel meer vragen over dit onderwerp kunnen tijdens deze bijeenkomst gesteld worden aan welzijnsadviseur Laura Methorst van Welzijn Teylingen.

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die steun wil vinden. Het is in een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is. Iedereen die rouwt is hartelijk welkom. Het is een plek waar je verdriet er mag zijn, waar je zonder gêne kunt vertellen hoe het je vergaat, waar je door lotgenoten vaak beter begrepen wordt.

Vanaf 14.15 uur bent u van harte welkom, om 14.30 uur start het programma. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, te bereiken op 0252-231805.


Reacties