Ruud Spuijbroek ontvangt Koninklijke onderscheiding

Ruud Spuijbroek ontvangt Koninklijke onderscheiding Foto: Lintjes.nl

Voorhouter Ruud heeft donderdag uit handen van burgemeester Carla Breuer de onderscheiding ontvangen en is nu Ridder in de orde van Oranje-Nassau.


- Lees verder onder deze advertentie -

Ruud Spuijbroek is Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet in de banden- en wielenbranch in Nederland. Een bijzonder gedreven man die met groot succes zijn hele carrière streefde naar beter maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bandenbranche. 

Met grote stappen vooruit  

In 1995 startte hij als directeur bij de Stichting Kenniscentum (KCL) en bij de werkgeversorganisatie voor deze branche (VACO) en heeft sindsdien veel teweeggebracht.
Hij zette de eerste stappen in de Europese bandenwereld waardoor KCL/VACO nu een toonaangevende speler is in Nederland en de EU. Maar heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze tak. 

Meer invloed voor Nederland in handelsverdragen

Na het beëindigen van zijn directiefunctie in 2015 bleef hij betrokken als adviseur voor pensioenzaken.  Als secretaris van Bipaver, de EU-belangenbehartiger van de bandenvernieuwingsindrustrie, zette hij zijn duurzaamheidsvisie door op Europees niveau. Hiermee zorgde hij ervoor dat Nederland meer invloed kreeg op de ontwikkelingen van nieuwe regelgeving en handelsverdragen.

 


Reacties