SassemKwizzt een groot succes

SassemKwizzt een groot succes Foto: InTeylingen

Vrijdag 23 maart waren 1200 Sassemers fanatiek bezig met SassemKwizzt. Was het eenmalig of gaat de organisatie dit nog een keer doen?

Het idee van SassemKwizzt werd boven verwachting goed ontvangen door de Sassemers. Waar de organisatie hoopte op 12 aanmeldingen, kwamen in totaal 80 teams hun Kwizzboek afhalen afgelopen vrijdag.

Alle boeken weren ook weer netjes binnen de tijd ingeleverd – er is dus niemand afgehaakt.

Het was al het werk en de inspanning meer dan waard. We hebben zo veel enthousiaste reacties ontvangen, dit levert de commissie veel energie en positivisme op.’ – Linda van Soerland, SassemKwizzt

Van alle markten thuis

Er waren 120 vragen in verschillende categorieën. Van topografie tot muziekkennis, logo’s matchen aan lokale verenigingen en Sassemse gebeurtenissen herkennen op foto’s uit de oude doos.

Ondertussen moesten er mensen op pad om een CITOtoets te maken en wijn te proeven bij Langeveld. En de mensen met zaklampen in het dorp? Die waren op zoek naar aanwijzingen voor de fotospeurtocht. Als team moest je van alle markten thuis zijn om het boek zo volledig mogelijk in te vullen.  

Elk team had een eigen aanpak

Je mag bij SassemKwizzt zelf weten op welke locatie je de basis opzet. Er zaten groepjes thuis of in de kroeg, bij Da Tano en de KoffieMeulen en in Molen de Speelman. Er was zelf een tandsartsenpraktijk omgetoverd tot Kwizzveld.

De organisatie ging tijdens het spel op verschillende adressen langs en zag daar van alles voorbijkomen: van een zeer professionele en strategische opzet met opdrachtvellen aan waslijnen en digitale scoreborden, tot (on)georganiseerde chaos door het hele huis.

Blijkbaar voegt SassemKwizzt echt iets toe aan wat er al wordt georganiseerd in het dorp. Gaaf ook, die lokale betrokkenheid van de deelnemers. En ook van alle sponsoren, die super en heel creatief hebben meegewerkt!’ – Linda

Een vervolg op SassemKwizzt?

En wij mogen alvast verklappen dat er een nieuwe editie komst van SassemKwizzt!
De datum wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op 14 april.

Er komt zeker een nieuwe editie. Het was een groot succes maar wij als organisatie hebben ook al wat dingen gezien die beter kunnen. We willen dus ook die kans pakken om onszelf te verbeteren.’ – Linda

 


Reacties