Sassemse kunstenares exposeert in Rijksmuseum

Sassemse kunstenares exposeert in Rijksmuseum Foto: Lisette Hogewoning - Mix up Art

Na verschillende tentoonstellingen in de Bollenstreek, mag kunstenares Lisette Hogewoning uit Sassenheim nu exposeren in het Rijksmuseum.

Lisette deed mee aan de wedstrijd rondom de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Het Rijksmuseum riep iedereen op om zijn kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, in te sturen en zo kans te maken om onderdeel te worden van de expositie in het Amsterdamse museum. 

1 uit ruim 8.000

Maar liefst 8.390 kinderen en volwassenen uit 95 landen gaven gehoord aan die oproep, waaronder Lisette uit Sassenheim. Lisette, de artieste van Mix up Art, maakt collageportretten van knippels die passen bij het onderwerp.


Voor het Rijksmuseum maakte Lisette een portret van Rembrandt, opgebouwd uit foto’s van zijn schilderijen, tekeningen, zijn handtekening en allerlei informatie over zijn werk en leven.  

Jury koos voor kunstwerk Lisette

600 kunstenaars gingen door naar de volgende ronde, waarna de jury een definitieve selectie van 563 stuks maakte voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt.

Het kunstwerk van Lisette hangt, als onderdeel van Lang Leve Rembrandt, van 15 juli tot en met 15 september in het Rijksmuseum.
Hiermee is ze de tweede kunstenaar uit Teylingen die in het Rijksmuseum mag exposeren.

 


Reacties