Sassemse werkt mee aan wereldrecord snelfietsen

Sassemse werkt mee aan wereldrecord snelfietsen Foto: Bas de Meijer

Cécile Volten (22 jaar) uit Sassenheim maakt deel uit van het Human Power Team; een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam die in september kans maakt om het wereldrecord snelfietsen te verbreken.

Cécile staat op de groepsfoto op de middelste rij, tweede van rechts.

Afgelopen zaterdag onthulde het team hun nieuwste aerodynamische ligfiets bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Met deze VeloX 9 willen ze het snelfietsrecord van 121,8 km/uur verbreken.

Human Power Team gaat voor wereldrecord

De World Human Powered Speed Challenge vindt plaats in de woestijn in Nevada (Amerika). Het Nederlandse team haalde vorig jaar de eerste en tweede plek in het vrouwelijke klassement. Dit jaar willen ze niet alleen het klassement winnen, maar ook het wereldrecord op Nederlandse naam zetten. Het huidige record van 121,8 km/uur staat op naam van een Française.   

Cécile is binnen Human Power Team verantwoordelijk voor partners & PR. Zij zorg dat het team over genoeg middelen beschikt om de fiets te produceren én dat mensen van de VeloX 9 gehoord hebben voordat ze er mee in Amerika staan.

Veelbelovend

Tijdens testdagen heeft de fiets al snelheden boven de 70 km/uur gehaald. Volgens het team is dat veelbelovend omdat deze snelheid al gehaald is op een korte baan en onder niet-ideale omstandigheden zoals flink meer luchtweerstand dan waar ze in Nevada mee te maken krijgen. 

De World Human Powered Speed Challenge is van 8 t/m 14 september bij Battle Mountain in Nevada. 


Reacties