Sassenheimse harddraverij nu al afgelast

Sassenheimse harddraverij nu al afgelast Foto: Harddraverij Sassenheim

De Sassenheimse harddraverij gaat net als afgelopen jaar ook dit jaar niet door. Dit heeft het bestuur van de kortebaan in Sassenheim vandaag besloten. In verband met het coronavirus en extra kosten hebben zij besloten om het evenement af te lassen.  

De kortebaan van Sassenheim stond dit jaar gepland op vrijdag 18 juni. Normaal zou het bestuur rond deze tijd beginnen met het benaderen van sponsoren. Dit vinden zij in deze coronatijd niet passend.

 “Een groot deel van de bevolking is dan waarschijnlijk gevaccineerd, maar het is moeilijk om te bepalen of een dergelijk evenement half juni alweer in zijn volle glorie kan plaatsvinden. Een harddraverij zonder publiek en sponsorontvangsten is geen optie”, laat het bestuur weten in een persbericht.

Daarnaast zijn de kosten voor Sassenheim dit jaar extra hoog zijn. Dit komt door de bouw van de laatste 130 woningen in Overteylingen.  ‘’Vanwege de bouw van de wijk OverTeylingen is de ontsluiting van de wijk bij Sassembourg ingewikkeld. De gemeente eist extra maatregelen, wat extra kosten met zich meebrengt’’, aldus het kortebaandraverijen.


Reacties