Schoutenbuurt in Voorhout 25 jaar

Schoutenbuurt in Voorhout 25 jaar Foto: Gemeente

25 maart 2021 bestond de Schoutenbuurt in Voorhout al weer 25 jaar. Zoals bij nagenoeg elk jubileum werd ook nu de burgemeester hier in betrokken. Uit handen van de voorzitter Mariette van Niftrik ontving Carla Breuer een exemplaar van het speciaal gemaakte jubileumfotoboek door Eugene van de Poel. Uiteraard ontbrak het ook niet aan een mooie bos streekbloemen  voor de burgemeester.

Burgemeester Breuer is goed bekend met de Schoutenbuurt. Ook bij het 20-jarig jubileum was zij aanwezig op de jubileumreceptie bij “café Welgelegen”. Maar ook haar voorgangers waren als goede buren bij de diverse gelegenheden paraat. Zo verzorgde Mirjam de Goey de opening van de wijk en liep zij samen met ons, de makelaar en bouwmaatschappij Noorlander achter muziekvereniging St. Cecilia aan om dit heugelijke feit te vieren.

Cor de Ronde was als burgemeester betrokken bij de opening van de rotonde Schoutenlaan/Jacoba van Beierenweg en de plaatsing aldaar van een boom als geschenk van de gemeente aan de Schoutenbuurt. Sander Schelberg verzorgde met onze ludieke ballonnenactie het startschot van de 10e jubileum fietstocht en reed zelf op de bakfiets met een van zijn kinderen een stuk van de route mee.

Van Niftrik is niet één van de bewoners die vanaf het allereerste moment in de Schoutenbuurt woonachtig is. Als voorzitter hoort zij echter met enige regelmaat tijdens vergaderingen en bijeenkomsten “weet je nog?’’ Als voorbeelden noemt zij de jaarlijkse fietstochten die ons dankzij Kees Zwetsloot en Jan van Bakel elke keer op onontdekte plekjes in de regio brachten. Soms gingen we ook ver daarbuiten met veerpontjes en soms terug met de trein of vrachtwagen of onderweg een korte trip door de vertrekhal op Schiphol. 

De Schoutenbuurt is vooral in de beginjaren actief geweest bij de Voorhoutse activiteiten zoals Carnaval, bokkenballentoernooi en vrachtwagenduwen tijdens kermis. Veder laten de bewoners zich het altijd goed smaken tijdens de jaarlijkse BBQ, nieuwjaarsreceptie, running diners en andere culinaire hoogstandjes van de eigen bewoners. Al deze activiteiten zijn natuurlijk alleen maar mogelijk geweest door de actieve inzet van onze activiteitencommissie onder de bezielende leiding van Michiel van Doeveren.

Dit kenmerkt de Schoutenbuurt volgens Mariette en is heel mooi in woord en beeld tot uitdrukking gebracht in het jubileumfotoboek. Het symboliseert de verbondenheid en saamhorigheid in de Schoutenbuurt, en dat al 25 jaar lang. “Ik hoop dat we dit nog tot in lengte van dagen mogen voortzetten”, aldus de trotse voorzitter.


Reacties