Secretaris gevraagd voor de stichting Vrienden van het Overbosch

Secretaris gevraagd voor de stichting Vrienden van het Overbosch Foto: Stichting Vrienden van het Overbosch

Het is al bijna 10 jaar geleden dat de Betrokken Voorhouters in de bres zijn gesprongen om het Overbosch te behouden. De stichting Vrienden van het Overbosch is hieruit ontstaan en beheert nu het bos.

Elk bestuurslid is bij de oprichting van de stichting benoemd voor vier jaar. Daarna is er een verlenging van vier jaar. Alle bestuursleden zijn tegelijkertijd aangetreden en moeten dus gezamenlijk vervangen worden. Het bestuur heeft om dit te voorkomen nieuwe aftreeddata ingesteld. De secretaris is na negen jaar aan de beurt om het secretariaat over te dragen maar heeft nog niemand die dit wil doen.

Veel mensen maken gebruik van het Overbosch om een wandelingetje te maken en te genieten van wat het bos te bieden heeft. Dit is mogelijk omdat de stichting Vrienden van het Overbosch het beheer van het Overbosch op zich heeft genomen. Het bestuur heeft zich ingezet om het bos te behouden en hierdoor is een veel kleiner stukje bos opgeofferd voor de turborotonde dan in het oorspronkelijke plan. Veel verbeteringen zijn aangebracht; zoals o.a. het kleischelpenpad en het entreehek. Geen klaphek meer waardoor ook de toegang verbeterd is voor kinderwagens, rollators en scootmobielen. In het voorjaar is het genieten van de stinsenplanten die staan te bloeien. In het najaar genieten van de paddenstoelen, kastanjes en eikels en de mooie kleurenpracht van de bomen. Dit stukje bos verdient een voortbestaan en daarom deze oproep.

Meld je aan als secretaris en draag een steentje bij aan het mooie en enige oude stukje bos in Voorhout dat er al was in 1600. Geen interesse in een functie als secretaris dan zijn er altijd nog vrijwilligers welkom. Kom de stichting helpen om het bos toegankelijk te houden.

Informatie via: info@vriendenvanhetoverbosch.nl 


Reacties