Singing Stars gaf alweer eerste voorstelling

Singing Stars gaf alweer eerste voorstelling Foto: Singing Stars

Vlak na de versoepelingen van de coronamaatregelen stond Singing Starts uit Voorhout al met een voorstelling op de planken van Theater de Muze. De geplande musical moest nog even op zich laten wachten, dus de kinderen speelden allemaal hun eigen stuk voor publiek.

Na de uitbraak van Covid-19 kwam ook bij musicalschool Singing Stars alles stil te liggen; de lessen én de geplande voorstellingen eind maart in Leiden. Na een periode van digitale lessen, startte in juni fysieke buitenlessen voor de leerlingen.

‘Het eerste weekend van juli is al jaren voor ons vaste prik in dit theater. Het is hèt moment dat de kinderen in een theater mogen en kunnen stralen. Dat wilden wij hen dit jaar ook meegeven en wij zijn heel trots dat het gelukt is.’ Mieke Kortekaas, voorzitter en creatief leider Singing Stars

Als eerste club naar het theater

In overleg met Theater de Muze in Noordwijk, een bekend podium voor Singing Stars, werd een coronaproof voorstelling opgezet. Niet de geplande musical De nieuwe avonturen van Pinnokkio, maar alle kinderen speelden hun eigen stuk voor publiek. De kleuters gingen op zoek naar Pinnokkio, groep 3 t/m 5 kreeg heel veel sprookjesfiguren op bezoek en de leerlingen van groep 6 t/m 8 gaven een kijkje in hun leven tijdens corona.

 


Reacties