Sinterklaas komt aan op de scholen in Teylingen

Op 5 december heeft Sinterklaas op diverse scholen in Teylingen een bezoekje gebracht. Soms gebeurde dit op wel heel ludieke manieren. Hieronder een overzicht soms met rijmpjes van een aantal bezoeken met foto’s in de carrousel.  

De Rank Sassenheim

Basisschool de Rank heeft dit jaar het Elburger Sinterklaasjournaal gevolgd.  Heel Holland bakt als thema. Er werden véél bakwedstrijden gehouden. Sinterklaas is met zijn pieten op een bakfiets gekomen van de plaatselijke bakker.

De Achtbaan Voorhout

Zagen wij vandaag ‘Boer zoekt Vrouw’ bij het Achtbaan-Cluster in Voorhout?
Nee hoor, de knappe Pieten hadden een speciale Sinterklaas-Tractor gebouwd.
Met de leerkrachten en alle kinderen werd het  één groot feest op het schoolplein
Daarna vierde Sint zijn verjaardag, door met de Pieten in elke klas aanwezig te zijn.

De Kinderburg Sassenheim

Sint werd vanmorgen vroeg wakker door de wekker en ging op zoek naar passend vervoer en vond een trekker. 
Gelukkig had deze ook voorop wat ruimte voor zijn pieten die zo van de reis naar de Kinderburg konden genieten. 
Een aantal verkeersregelaars hielpen de Sint goed te ‘landen’ zodat zijn trekker niet zou verzanden.
Het werd een feestelijke aankomst voor pieten en sint dankzij de mooie liedjes gezongen door ieder kind.

De Regenboog Voorhout

Dit jaar werden de kinderen van De Regenboog op 't Cluster weer met een bezoek verblijd.
Sint en zijn Pieten namen uitgebreid de tijd
Met een tractor of is Sint gearriveerd
Alle leerlingen waren zeer vereerd
Het verjaardagsfeest was weer subliem
Voor de dames van de ouderraad een dikke tien 10 !!!!

De Antoniusschool Voorhout

Woensdagochtend 5 december was de spanning af te lezen op de gezichten van alle kinderen van de Antoniusschool. Buiten voor het hek van het schoolplein stonden de kinderen van groep 1 t/m 8 te wachten op Sinterklaas. Enorm groot was de verbazing toen niet Sinterklaas, maar de Paashaas zijn opwachting maakte. De Paashaas bleek zich echt vergist te hebben in de maand en hij werd dringend verzocht om in april nog maar eens terug te komen. Enige paniek ontstond er even later toen de Kerstman ten tonele verscheen. Hij vond dat alle kinderen zo mooi en gezellig aan het zingen waren en wilde alvast een bezoek brengen aan de school. Ook de Kerstman werd vriendelijk doch dringend verzocht om weg te gaan en het over een paar weken nog eens te proberen. Zou er dan toch echt iets mis zijn gegaan? Was Sinterklaas wel uitgenodigd. Maar gelukkig bleken Sinterklaas en drie Pieten een nachtje te hebben geslapen bij de overburen van de school, Welgelegen, en konden zij rustig oversteken naar de Antoniusschool. Daar heeft iedereen kunnen genieten van een gezellige sinterklaasochtend.

De Overplaats Sassenheim

De Overplaats had dit jaar wel een heel bijzondere aankomst van Sinterklaas. Al een tijdje hadden de kinderen op school het gevoel, dat er een goedheilige ‘aanwezigheid’ was. Er was een logeerbed op school gemaakt voor de Sint en dat leek toch echt beslapen. Er waren hoefafdrukken gevonden in de gang en die modderige voetafdrukken? Waren die soms ook van de Sint? En die gouden staf bij het bed….? Heel vreemd allemaal.

Op 5 december kwamen er ’s morgens 2 pieten aan op het schoolplein, waar alle kinderen al zenuwachtig stonden te wachten en te zingen. Maar waar was de Sint! Die was kwijt. Maar wat bleek? De Sint had inderdaad in de school geslapen en stond ineens in het kamertje van de directeur uit het raam te kijken, met zijn slaapmuts nog op! De kinderen hadden hem wakker gezongen.

Inmiddels met zijn mijter op is de Sint nog alle klassen langs gegaan om een cadeautje te brengen en om alle prachtige surprises te bekijken.


Reacties