Skeelerbaan Warmond dichterbij na uitspraak Raad van State

Skeelerbaan Warmond dichterbij na uitspraak Raad van State Foto: Warmondse IJsclub

Eindelijk is het zover, na jaren strijd is er een uitspraak door de Raad van State in het voordeel van de Warmondse IJsclub gedaan. De aanleg van een skeelerbaan mag van start gaan.

Vergunning niet verplicht

Dat betekent dat de gemeente Teylingen niet verplicht is om van de Warmondse IJsclub (WIJC) een omgevingsvergunning te eisen voor het aanleggen van een skeelerbaan op de landijsbaan (een combibaan) in de Veerpolder.

Groen licht

Het bestuur van de WIJC is blij met deze uitspraak.  De voorbereidingen voor de aanleg van de skeelerbaan worden nu in gang gezet (zoals besprekingen over het huurcontract met de gemeente Teylingen en het actualiseren van de aanneemsom). Uiteindelijk zal er een Algemene Ledenvergadering belegd worden waarin aan de leden het groene licht voor de aanleg gevraagd zal worden.

De buren

Omwonende uit de Merenwijk in Leiden zijn in januari in hoger beroep gegaan nadat eerde hun eis was afgewezen.  Zij zijn bevreesd voor aantasting van hun leef- en woonklimaat door de aanwezigheid en het gebruik van de skeelerbaan.

De WIJC blijft in goed overleg met de buren en er zijn inmiddels afspraken gemaakt over het beperken van de overlast.


Reacties