Skeelerbaan Warmond in gebruik genomen

Skeelerbaan Warmond in gebruik genomen Foto: Warmondse IJs- en Skeelerclub

Na vier jaar ijver en werken kon de Warmondse IJs- en Skeelerclub afgelopen najaar eindelijk starten met de aanleg van de skeelerbaan in de Veerpolder. Deze week stapten de jongste leden voor het eerst de baan op.

De feestelijke opening is uitgesteld wegens coronamaatregelen en ook de eerste trainingen moesten wachten. Nu kinderen weer buiten mogen trainen, konden ze eindelijk de baan in gebruik nemen.

Skeelertraining voor kinderen & jeugd

Maandag was het de beurt aan 29 jonge skeeleraars onder de 13 jaar, dinsdag stapten 20 jongeren tussen de 13 en 18 jaar de baan op.

Skeelerbaan_WIJC3.jpg

De skeelertrainingen van WIJC lopen volgens het speciale buitensportprotocol. Zo zijn er gescheiden parkeerplaatsen en toegangspoorten, zijn ouders even niet toegestaan op het terrein en trekken de kinderen hun skeelers en bescherming vooraf aan de training zelf thuis of bij de auto of fiets aan.

Ook skeeleren in Warmond?

Ook skeeleren op de baan in de Veerpolder? Kinderen en jongeren kunnen zich inschrijven voor proeflessen via tc@wijc.nl. Voor geïnteresseerden van 19 jaar en ouder heeft WIJC speciale thuistrainingsprogramma’s opgesteld om zelf alvast aan de slag te gaan. Ook (nog) niet-leden kunnen gebruikmaken van deze thuistrainingen.

 


Reacties