Sobere Dodenherdenking in Teylingen

Sobere Dodenherdenking in Teylingen Foto: Google Maps

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag verlopen dit jaar anders dan andere jaren door de coronacrisis. Hoe komt Dodenherdenking op maandag 4 mei er in Teylingen uit te zien?

Door de coronacrisis zijn we genoodzaakt dit jaar thuis te blijven op Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam vindt zoals elk jaar de Nationale Herdenking plaats, maar dit jaar zonder publiek. Alleen premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, burgemeester Halsema van Amsterdam en voorzitter Verbeet van het Nationaal Comité zullen aanwezig zijn. Tijdens de herdenking houdt de koning een toespraak die live wordt uitgezonden door de NOS.

Je kunt thuis de Nationale Dodenherdenking volgen en mee doen vanuit huis.

  • 19.58 uur Taptoe-signaal gespeeld op trompet of hoorn
  • 20.00 uur Houd 2 minuten stil
  • 20.02 uur Zing mee met het Wilhelmus vanuit huis, je balkon of vanuit jouw tuin 

Teylingen: burgemeester legt bloemen neer

In Teylingen worden op 4 mei bij de herdenkingsmonumenten in Voorhout, Sassenheim en Warmond bloemenkransen gelegd door vertegenwoordigers van College van B & W en vertegenwoordigers van de Oranje Vereniging Sassenheim, Vereniging tot viering van Warmondse Feesten en Oranjevereniging Sassenheim. Publiek is niet welkom. De beelden van de kransleggingen en de toespraak van burgemeester Carla Breuer zijn na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei te zien op www.teylingen.nl.

Vroeger vlaggen uithangen

Op Dodenherdenking mag de vlag normaal vanaf 18:00 uur halfstok worden gehangen. Dit jaar wordt hierop echter een uitzondering gemaakt: de vlag mag vanaf zonsopgang al halfstok worden gehangen. De vlag mag halfstok hangen tot zonsondergang op maandag 4 mei.

De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Bij het hijsen van de vlag is het van belang om je aan de regels te houden. Een gehesen vlag mag de grond niet raken of het verkeer hinderen. Let er dus op dat je de goede lengte kiest. Er zijn geen voorschriften voor de afmeting. Wel is de verhouding lengte:breedte 3:2. De kleuren zijn helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. Het is niet toegestaan versieringen op de vlag aan te brengen.


Reacties