Sophiahoeve Warmond in beeld op TV

Sophiahoeve Warmond in beeld op TV

De Sophiahoeve was op 2e Kerstdag te zien in het programma BinnensteBuiten op NPO2. Nadia Zerouali kwam een kijkje nemen bij Theo Warmerdam in de Kaasmakerij.  


- Lees verder onder deze advertentie -

In de uitzending

In de uitzending is te zien hoe Theo boter, Leidse komijnekaas en karnemelk maakt. Ook gaan ze op bezoek bij de ‘dames’ in het weiland die voor het belangrijkste ingrediënt zorgen. Als gerecht maakt Nadia een filodeeg rolletje gevuld met bietjes en komijnekaas, een salade met karnemelkdressing en een glaasje gekarnde melk. De uitzending is ook online terug te kijken. 

12e generatie

Al meer dan 400 jaar wordt er door de familie Warmerdam kaas en boter gemaakt. De eerste Warmerdam was Cornelis Janszoon. Hij boerde rond 1600, aan de Warmerdam, de dam tussen Warmond en Sassenheim. Hij maakte al boter en kaas. Genealogisch onderzoek heeft uitgewezen dat op de Sophiahoeve inmiddels de 12e generatie Warmerdam het beroep van kaas- en botermaker uitoefent.

Van Voorhout naar Warmond

Vanaf 1850 op boerderij "de Bult" in Voorhout en vanaf 1923 op "de Sophiahoeve" aan de Wasbeeklaan 7 in Warmond. De ruim 80 jaar oude boerderij herbergt een moderne kaas- en botermakerij. De ambachtelijke bereiding is gebleven. En nog altijd maken wij onze boter, kaas en karnemelk van de melk van raszuivere Blaarkoppen


Reacties

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.