SOS doet interessante vondst

SOS doet interessante vondst Foto: Stichting Oud Sassenheim

Donderdagavond 25 september mocht Stichting Oud Sassenheim de botjes van het in 1795 begraven hondje Sasje in ontvangst nemen. 

De botjes zijn in 2003, bij archeologisch onderzoek, in een hondengrafje gevonden bij het Oude Koningshuys in Sassenheim.  SOS kwam de overblijfselen op het spoor door een afbeelding van een naamplaatje in het boek Het Oude Koningshuys. Het naamplaatje werd aangetroffen in een stenen grafje. Na wat speurwerk werden de botjes teruggevonden in het archeologisch depot van de provincie Zuid-Holland in Alphen aan de Rijn. 

Sasje leefde van september 1783 tot oktober 1795 en was het hondje van het echtpaar Bosé, dat destijds in het Oude Koningshuys woonde.

De gedenksteen van zijn baas, de heer Jan Jacob Bosé, ligt in de vloer van de Dorpskerk- SOS bestuurslid Aad van der Geest.

Het boek over het Oude Koningshuys verschijnt op 13 november. Inschrijving is nog mogelijk via de website van Stichting Oud Sassenheim.

Waar is Sasje te zien

Tijdens de komende inloop op donderdagmorgen 3 oktober zullen, naast de gebruikelijke presentatie van “Kent u ze nog, de Sassemers”, nader ingegaan worden op wat de SOS van plan is met Sasje. Foto’s van de botjes en de volledige schedel zullen worden getoond. Zeker is al dat het hondje centraal komt te staan tijdens de nationale archeologiedag op 12 oktober.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties