Speelbos Koudenhoorn krijgt er 20 bomen bij

Speelbos Koudenhoorn krijgt er 20 bomen bij Foto: acaciarobinia.nl

Komende week wordt het speelbos op recreatieeiland Koudenhoorn in Warmond uitgebreid met nieuwe bomen. In het kader van de Landelijke Boomfeestdag planten leerlingen van groep 7A van basisschool De Buitenplaats, samen met de buitendienst, op dinsdagochtend 17 maart 20 nieuwe bomen. 

‘Bomen geven energie’

Dit jaar is de 64e Boomfeestdag en is het thema ‘Bomen geven energie’. Bomen zijn een super klimaatregel: ze nemen niet alleen CO² op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school-woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ook zorgen ze voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en blijkt uit onderzoek dat kinderen in een groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren.

Nationaal Boomplantrecord

Stichting Boomfeestdag roept gemeenten op in actie te komen voor het behalen van de Klimaatdoelen-2020 en mee te helpen om het Nationaal Boomplantrecord te vestigen. Een groener Nederland levert ons meer welzijn en energie op! Daarom doet de gemeente  ook dit jaar  weer mee aan de viering van Boomfeestdag.

Wormenles

Voorafgaand aan het boomplanten krijgen de leerlingen een gastles aangeboden. In deze ‘wormenles’ wordt meer verteld over regenwormen en het nut dat ze hebben in de bodem en voor de nieuw geplante boom. Ook horen de leerlingen welke bomen ze gaan planten. De gastles wordt gegeven door NME de Groene Bol/Natuureducatiecentrum Koudenhoorn en een toezichthouder Groen.

Na afloop van het boomplanten mogen de kinderen wormen bij de boom uitzetten.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties