Sportcafé Athletics Skills Model

Sportcafé Athletics Skills Model Foto: Sportcafé Teylingen

Woensdag 22 mei is het Sportcafé bij rugbyclub The Bassets in Sassenheim. Het thema is deze keer ‘In beweging (met het Athletics Skills Model)’. Alle geïnteresseerden zijn welkom om aan te schuiven.

Tijdens de bijeenkomst wordt het 40-jarige jubileum van The Bassets gevierd én het succes van het landskampioenschap van de Bassets dames. Het bestuur vertelt over de club die continue in beweging is en ook wil The Bassets een lans breken voor het breder opleiden van jeugdleden, wat zorgt voor minder blessures, betere prestaties en meer plezier in sport. 

Presentatie Martin Slagt

Rugbycoach Martin Slagt geeft een presentatie over het breed opleiding van jeugd en het organiseren van meerjaren opleidingen om dat te bewerkstelligen. Een manier om dit te bereiken is onder andere het Athletics Skills Model.

Athletics Skills Model bij The Bassets

Ontwikkeld door Ajax-trainer René Wormhoudt en hoogleraar professor dr. Geert Savelsbergh, geeft het Athletics Skills Model een andere kijk op training geven. ASM is een methode waarin jonge en oudere sporters een breder aanbod voorgeschoteld krijgen en dus veelzijdiger bewegen. Een optimale manier voor het ontwikkelen van de motorische vaardigheden en daarbij het aanpassingsvermogen binnen een sport.

The Bassets is een initiatief gestart om regionale, jeugdige sporters de gelegenheid te geven hun ontwikkeling te stimuleren, gebaseerd op de ASM-principes. Martin vertelt hier meer over tijdens zijn presentatie. 

Sportcafé 22 mei

Ieder die interesse heeft is welkom om de presentatie bij te wonen op 22 mei om 17:45 uur in het clubgebouw van RC The Bassets aan de Vijfmeiweg 37a in Sassenheim. Het programma start om 18:00 uur, de organisatie vraagt om voor die tijd binnen te zijn.


Reacties