St. Cecilia hervat repetities

St. Cecilia hervat repetities Foto: St. Cecilia

Nu de coronamaatregelen voor muziekverenigingen versoepeld zijn, pakt ook de Voorhoutse muziekvereniging St. Cecilia de fysieke lessen en repetities weer op.

Sinds maart moesten alle activiteiten gestaakt worden. St. Cecilia ging over op onder andere digitale muzieklessen en een online mini-aubade met Koningsdag. Maar optredens, concerten of gezamenlijke repetities zijn nu al drie maanden niet mogelijk.

Na groen licht van het RIVM en muziekkoepel KNMO, startte de club afgelopen week weer de muzieklessen. Ondanks een streng protocol rondom hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, waren alle aanwezige muzikanten blij dat ze weer aan de slag konden.

Ruime afstand van elkaar

Zo moeten muzikanten op ruime afstand van elkaar zitten tijdens het spelen, met maximaal 30 muzikanten in één ruimte. De muziekvereniging heeft in evenementencentrum @hok genoeg ruimte om aan deze regels te voldoen. 

‘Het zijn kleine stapjes op weg naar een normale situatie in de (hopelijk) nabije toekomst. Maar één ding is zeker: er zit weer muziek in bij St. Cecilia!’ – St. Cecilia

 


Reacties