Start van 1e Ter Leede Voetballeague

Start van 1e Ter Leede Voetballeague Foto: Ter Leede

Afgelopen zaterdag weer een vertrouwd beeld op de voetbalvelden bij Ter Leede want er werd de hele ochtend volop gevoetbald binnen de huidige Corona maatregelen. Vanaf 10.00 uur werden de eerste partijtjes gespeeld. Om 12.30 uur liepen de laatste kinderen voldaan van het veld en gingen met wat lekkers naar huis. 

''De afgelopen weken is voornamelijk onderling gespeeld maar voor diverse teams waren de opties heel beperkt geworden. Het idee was snel geboren maar de uitvoering bleek op sommige onderdelen wel uitdaging'', aldus Wytse Scholten. Vanaf de JO-8 tot en met de M0-13 doen alle teams mee waardoor 160 jongens en meiden in een nieuw team zijn ingedeeld.

Er zijn vier poules gemaakt; Nations League, Champions League en twee poules in de Eredivise.  Alle spelers zijn willekeurig ingedeeld in een team. Iedereen kan de komende weken beleven hoe het is om Messi van Barcelona, Neuer van Bayern München, Van Dijk van Liverpool of gewoon een andere favoriete speler van Ajax, Feyenoord of FC Groningen te zijn.   

Op de site van Ter Leede kan iedereen de ontwikkelingen volgen van alle teams. Het is helaas nog niet mogelijk dat ouders of grootouders kunnen kijken. 


Reacties