Stel een Zomerpakket samen voor een ander

Stel een Zomerpakket samen voor een ander Foto: Present Bollenstreek

Al een aantal jaar roept Present Bollentreek de hulp in van bewoners in de regio, om Zomerpakketten samen te stellen voor gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Je kunt je weer aanmelden voor deze actie.

Update 19 juni: het maximaal aantal aanmeldingen voor het samenstellen van een Zomerpakket is bereikt. Je kunt je niet meer opgeven.

Voor sommige gezinnen geeft het vooruitzicht van de zomervakantie vooral stress: er zijn geen mogelijkheden voor een vakantie, dagjes weg of nieuw speelgoed. Via Stichting Present ontvangen deze gezinnen een op maat samengesteld pakket voor een gezellige zomer.  

Het animo voor de actie groeit al een paar jaar; vorig jaar werden er meer dan 100 pakketten samengesteld. Volgens de stichting zijn er juist dit jaar nog meer gezinnen die met de vakantie voor de deur wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze gezinnen worden aangemeld door maatschappelijke organisaties. 

Zomerpakket samenstellen

Helpen is makkelijk. Na aanmelding bij Present krijg je informatie over een gezin en stel je een passend Zomerpakket samen met een waarde van €25,- tot €50,-. Denk aan speelgoed voor de kinderen, kaartjes voor een zwembad of speeltuin, iets leuks om te bakken en een tijdschrift voor de ouders.

Het is ook mogelijk om met een groepje vrienden of een clubje een pakket samen te stellen; zo kan iedereen bijdrage aan een mooi pakket.

Wil je een Zomerpakket samenstellen? Meld je dan  aan bij Present Bollenstreek.

 


Reacties