Steun de lokale verenigingen in Teylingen

Steun de lokale verenigingen in Teylingen Foto: Inspiration Voorhout

Ondanks dat sportclubs & -scholen en andere lokale verenigingen tot en met 28 april gesloten zijn, behouden zij wel hun kosten. De contributiebijdrage die je als lid betaalt is nodig om deze kosten te dekken, zodat de deuren weer voor je open kunnen gaan wanneer deze uitzonderlijke situatie voorbij is.

Voor veel verenigingen is het wegvallen van structurele inkomsten (barinkomsten of optredenvergoedingen) juist de reden voor financiele zorg, omdat huur en veel salarissen wel doorbetaald moeten worden.

Als lid van een lokale vereniging of club vind je het fijn om ook na de coronacrisis elkaar daar weer te ontmoeten. Die club moet dan wel overleven! Door gewoon het lesgeld door te betalen, ook al zijn er geen trainingen of bijeenkomsten, kun je na de crisis wel weer verder trainen of samenkomen.  

Solidariteit 

Iedereen die deelneemt aan het verenigingsleven wordt door de maatregelen geraakt: sporters, muzikanten, scouting, andere sociale clubs en de bonden.

De Nederlandse sportbond NOC-NSF en KNMO (bond muziekverenigingen) nemen het standpunt in:  'dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen'. Om die reden vragen ze je om jouw solidariteit en adviseren ze de sport- en muziekverenigingen in contact te blijven met de leden en vooralsnog de contributies gewoon te innen. 

Kun je het toch niet missen, vraag dan of het mogelijk is om de huidige betaling om te zetten in een tegoed. Daarmee neem je een aandeel in de toekomst van jouw club. Ook heeft de gemeente Teylingen een speciale sport en cultuurregeling. Komt je inkomen onder de beschreven norm, dan kun je deze kortingsregeling aanvragen.


Reacties