Stichting het Boerhaavehuis ontvangt een cheque van het Jacoba van Beierenfonds

Stichting het Boerhaavehuis ontvangt een cheque van het Jacoba van Beierenfonds Foto: Cheque van Jacoba van Beierenfonds

Maandag 8 maart hebben Teun Nelemans en de tuinvrijwilligers van De Boerhaavetuin, het groene hart van Voorhout, een cheque van €1.500,- ontvangen van het Jacoba van Beierenfonds. “Een fijne aanvulling op onze fondsen”, aldus Teun Nelemans.

“Wij werken hier elke maandag en in de zomer van 2019 constateerden wij, dat er binnen een week een groep Buxusplanten totaal kaalgevreten was door de rupsen van de Buxusmot. Wij hebben nog ‘mottenvallen’ verspreid in de tuin neergezet, om de motten op biologische wijze weg te vangen, maar er was geen houden aan. Wij hebben daarom in het bestuur van de Boerhaavetuin besloten om de Buxus te vervangen door taxushagen en beukenhagen.”

Wij zien dat de tuin er weer mooi bij ligt. Teun Nelemans: “Het is even wennen, de kleine planten in vergelijking met de volgroeide Busxushagen, maar het ziet er gezonder uit dan kale hagen. De vervanging van de Buxus is een niet begrote kostenpost van €20.000,-.

Wij zijn het Jacoba van Beierenfonds dan ook dankbaar voor deze cheque. Daarnaast adviseert het fonds ons ook in fondsenwerving.”

De Stichting heeft onlangs bij de ‘buren’ rondom de Boerhaavetuin befolderd. Na die befoldering hebben zich al enige nieuwe vrienden gemeld. Ook vriend van de Stichting Het Boerhaavehuis worden? Kijk dan even op de site www.hetboerhaavehuis.nl en klik op het tabblad ‘vrienden van’.


Reacties