Stichting het Boerhaavehuis ontvangt een cheque van het RABO-bank coöperatiefonds

 Stichting het Boerhaavehuis ontvangt een cheque van het RABO-bank coöperatiefonds Foto: Tiny Oostdam en Wim van Vliet (ledenraad RABObank) en Jan Westerbeek en de groep tuinvrijwilligers van de Boerhaavetuin

De Boerhaavetuin, het groene hart van Voorhout, heeft maandag 1 maart een cheque van €2.500,- ontvangen van het RABO-bank Bollenstreek coöperatiefonds. “Dat komt goed van pas”, aldus Jan Westerbeek van de Stichting Het Boerhaavehuis.

 “Twee jaar geleden hebben we geconstateerd dat ook de Boerhaavetuin heel veel last had van de buxusmot. Vorig jaar werd duidelijk dat wij de Buxushagen zouden moeten vervangen. Grote delen van de Buxushagen zijn onherstelbaar kaalgegeten door de rups van de Buxusmot. Alle Buxushagen worden vervangen door lage Taxus- en Beukenhagen. Dat is een niet begrote kostenpost van €20.000,-”

“Wij zijn de RABObank dan ook dankbaar voor deze cheque.”

De jaarlijkse bijdrage van de ‘Vrienden van de Boerhaavetuin’’ staat ook in het teken van de vervanging van de Buxus. Gelukkig kunnen we constateren dat veel ‘Vrienden’ hun jaarlijkse bijdrage soms meer dan verdubbelen.

De Stichting Het Boerhaavehuis zal ook enkele acties in Voorhout organiseren om zoveel mogelijk bewoners van Voorhout ‘Vriend van de Boerhaavetuin’ te maken.

Jan Westerbeek: “De Boerhaavetuin is het waard! U kunt het zelf komen bekijken. De tuin is elke dag vrij toegankelijk. De tuin wordt dit jaar extra fraai, omdat er naast de nieuwe aanplant van de hagen, ook een wildebloemenstrook langs de gehele tuin wordt gecreëerd. Speciaal voor bijen en andere insecten”.


Reacties