Storm Ellen! Carnavalsoptochten Teylingen afblazen of niet?

Storm Ellen! Carnavalsoptochten Teylingen afblazen of niet?  Foto: c.v.de Saksen

UPDATE 22-2-20 11.1 uur. De optochten in Sassenheim en voorhout zijn voor ieders veiligheid afgeblazen. C.V. de Saksen en de Bokken verzorgen een binnenprogramma. Iedereen is welkom, verkleed of niet verkleed!

Bericht van 21-2-20 18.19 uur

Stomt Ellen of is ze een storm in een glas water?  De Carnavalsverenigingen uit Teylingen beslissen zaterdagochtend of de optochten doorgaan in Sassenheim en Voorhout. Het KNMI geeft voor het noordwesten en noorden van Nederland een weerswaarschuwing af.

Volgens de berichtgeving van het KNMI op 21-02 15.05 uur blijft het komende nacht op de meeste plaatsen bewolkt en valt er vooral in het noorden en midden af en toe wat lichte regen of motregen.  De minima lopen uiteen van 8°C in het noordwesten tot 4°C in het zuidoosten, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, later mogelijk stormachtig, 8 Bft. In de kustgebieden is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Carnavalsoptochten

Wij hebben goed contact met onze collega's uit Sassenheim en houden de weerverwachting nauwlettend in de gaten. Zaterdagochtend wordt de beslissing genomen of het verantwoord is de optocht in Sassenheim en Voorhout door te laten gaan, dus houd onze Social media goed in de gaten. - Theo van Werkhoven voorzitter c.v. de Bokken

Sassenheim

Om 13.00 uur start de Carnavalsoptocht van C.V. de Saksen vanaf Residentie 't Onderdak in Sassenheim. De carnavalsvereniging trekt samen met bevriende verenigingen het dorp. Het laatste nieuws over de optocht vind je hier.

Voorhout

De carnavalsoptocht van C.V. de Bokken vertrekt om 14:00 uur vanaf de gezellig versierde Prins Bernhardstraat en zal daar ook weer worden ontbonden. Het laatste nieuws over deze optocht vind je hier.

Carnavalsweer komende dagen

Carnavalsvierders moeten komende week rekening houden met flinke regen, harde wind en misschien zelfs een storm. Volgens onder meer Weeronline is op alle carnavalsdagen, van vrijdagavond tot en met dinsdag, kans op regen. 

Het KNMI heeft voor zaterdag code geel afgegeven in de noordelijke provincies. Er is kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur, aan de kust tot ca. 90 km/uur. In de loop van zaterdagmiddag neemt de wind af.

 


Reacties