Stratenprojecten verduurzaming Sassenheim zijn succes

Stratenprojecten verduurzaming Sassenheim zijn succes Foto: Gemeente Teylingen

De bewoners van de Postwijk en Mennepark hebben via huiskamergesprekken een plan van aanpak gemaakt voor het verduurzamen van hun woningen. Dit zijn twee voorbeelden van de Stratenprojecten van Stichting Bollenstreek Duurzaam.

De stichting ondersteunt bewoners in hun zoektocht naar de beste opties voor het duurzamer maken van hun huis. Zo kan een klimaatcoach via de stichting meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Dit jaar doen er al 15 projectgroepen mee aan het Stratenproject, waarvan er 5 voor de zomer afgerond worden.

Stratenproject

Een Stratenproject start met een energiescan van een voorbeeldwoning uit de straat, waarna de bewoners gezamenlijk kijken wat wel en niet zou werken. Zo hoeft niet iedereen het wiel voor zichzelf uit te vinden en kan je uitkomsten toespitsen op je eigen woning.

Ter afsluiting van de Stratenprojecten van de Postwijk en het Mennepark, sloot wethouder Rob ten Boden aan bij de laatste gesprekken. Hij luisterde naar de leerweg van de inwoners en wat ze tijdens het project ontdekt hebben.

 ‘Ik ben blij dat deze Stratenprojecten er zijn en hoop dat hiermee het gesprek over verduurzaming verder een weg vindt binnen de samenleving en dat zodoende duurzaam denken en doen common sense wordt. – Roben ten Boden


Reacties