Strenge controle op alcoholconsumptie tijdens de Nacht van Sassem

Strenge controle op alcoholconsumptie tijdens de Nacht van Sassem

Nix onder de 18, ook niet op de Nacht van Sassem. Die oproep doet de burgemeester op Facebook. Jongeren drinken steeds vaker (zelf meegebrachte) alcohol tijdens lokale evenementen en daar gaat de handhaving streng op controleren met de Nacht


- Lees verder onder deze advertentie -

'Vrijdag 18 augustus is weer de jaarlijkse Nacht van Sassenheim. Omdat ik graag wil dat het voor iedereen een mooie avond wordt, wil ik uw hulp inroepen.

De laatste jaren blijkt steeds vaker dat jongeren onder de 18 jaar veel alcohol drinken tijdens lokale evenementen. Ook tijdens de Nacht van Sassenheim. Horecaondernemers, de organisatie en de wijkagent hebben bij mij hierover hun zorgen geuit.

De jongeren vermijden het evenemententerrein omdat ze daar geen alcohol kunnen krijgen. Ze blijven in de buurt van het terrein en drinken daar de drankjes die ze zelf hebben meegebracht. Dit loopt uiteen van energiedrankjes tot mixdrankjes met wodka. Het gaat zelfs om jonge tieners van 13 of 14 jaar.

Ik deel de zorgen van politie en horecaondernemers. Drankgebruik van jonge jongeren met gezondheidsschade als gevolg: dat moeten we met elkaar niet willen!

Daarom zijn de politie en BOA’s tijdens deze feestnacht extra alert op jongeren onder de 18 die alcohol drinken en zullen zij strikt handhaven.

Ik doe daarnaast ook een dringend beroep op ouders, andere familieleden, hun vrienden en feestgangers die de jongeren zien drinken. Laten we met elkaar onze jongeren beschermen. Nix onder de 18!

Bespreek met elkaar wat wel en niet mag en bedenk dat in de openbare ruimte de regels van de wet gelden. En dat betekent: geen alcohol onder de 18.

Ik wens u allen een mooie Nacht van Sassenheim toe. Helpt u ons mee er een gezellig evenement van te maken?'

Uw burgemeester,
Carla Breuer

Zoals geplaatst op de Facebook van gemeente Teylingen.


Reacties