STS-KGM haalt 9.950 euro op dankzij Schijt Je Rijk Loterij

STS-KGM haalt 9.950 euro op dankzij Schijt Je Rijk Loterij Foto: Schaatsvereniging

De 11 schaatstalenten en de 2 mentoren van de STS-KGM Clubselectie hebben zaterdag 14 september 9.950 euro opgehaald met de “Schijt je Rijk” loterij.

Het klinkt wat verwarrend, maar bij Schaatsvereniging STS-KGM lusten ze er wel pap van. 

Tijdens het evenement gaat het erom in welk deel van de IJsbaan het paard het eerst zijn vlaai laat vallen. De Sassemse IJsbaan wordt in kavels verdeeld, die door de schaatstoppers van STS-KGM verkocht worden voor 10 euro. Vervolgens wordt er een paard in losgelaten. Vervolgens is het afwachten, waarna de paarden het land op mochten om hun vlaai te laten vallen. Tijdens het wachten werden de kopers van een lekker drankje voorzien door een barista truck.

Nadat de paarden werden losgelaten op het veld, duurde het ongeveer 1,5 uur totdat de paarden gingen mesten en de winnaars van de kavels voor de hoofdprijs van 350 en 150 euro bekend gemaakt konden worden. Kopers van de kavels van Bowien van der Spek en Rens Vergeer zijn de gelukkige winnaars van deze mooie geldbedragen.

 De schaatsers kunnen met deze actie een groot deel van de kosten voor professionele kleding en 2 korte trainingskampen bekostigen. Het team gaat volgens weekend naar Leeuwarden voor het eerste ijs kamp.

Zonder vrijwilligers geen vereniging

De in Lisse woonachtige Martin Hersman liet zijn kans niet onbenut om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten: 

Clubs kunnen niet draaien zonder de inzet van vrijwilligers. Daarom moeten we de hulp van de vrijwilligers koesteren. Wij kunnen bijvoorbeeld een paar keer per week gebruik maken van de skeelerbaan in Lisserbroek. Ook met slecht weer, niets is Bas en Gre te veel. Door ons team maken ze ook vele uren op de baan en daarom ben ik hen ontzettend dankbaar.  Ook kunnen we naast de trouwe trainers van STS-KGM; Michel Hulshoff, Jeff van Nobelen en Richard Jansen, jonge talentvolle trainers aan de selectie toevoegen. Jordi Snelders, oud-schaatser en bewegingstechnoloog is net als de andere vrijwilligers een paar keer per week langs de baan te vinden. Nieuwe input geeft de vereniging weer energie en een andere kijk op de sport. En als zoveel familie, vrienden, kennissen en bedrijven ons dan steunen met deze actie, dan kan ik alleen maar trots zijn! Laat het maar snel gaan vriezen.

 

 

 


Reacties