Subsidie provincie aangevraagd voor ontwikkeling winkelgebieden in Teylingen

Subsidie provincie aangevraagd voor ontwikkeling winkelgebieden in Teylingen Foto: sfeerimpressie door Overmorgen

De provincie Zuid-Holland heeft in 2019 de subsidie voor Planvorming Detailhandel nogmaals opengesteld. Hierdoor is het mogelijk geworden om een aanvraag in te dienen voor verbetering van de winkelgebieden in Teylingen. 

Alsnog beroep op subsidie provincie Zuid-Holland

Waar de gemeente in 2018 géén aanvraag heeft ingediend, heeft Business Platform Teylingen(BPT) nu wél een subsidieaanvraag gedaan met een ondersteunende brief van de gemeente Teylingen. Met de subsidie willen BPT en de gemeente een Kom-In-Actie-Traject(KIAT) starten via INretail platform 'De Nieuwe Winkelstraat(DNWS)'.  

"De bestaande Detailhandelsvisie is met wat kleine veranderingen een goede basis voor de nieuwe Detailhandelsvisie. Echter waar het toen aan schortte is de uitvoering. Daarom heeft BPT de eerste stap gezet om door te pakken. Wij vinden het belangrijk dat de winkelgebieden in Teylingen toekomstbestendig worden. Via DNWS/ Overmorgen zijn wij in contact gekomen met INretail, de brancheorganisatie voor non-food en hebben we binnenkort het eerste verkennende gesprek om na toekenning van de subsidie direct actie te kunnen ondernemen". - Guy Seelen, voorzitter BPT  

Samenwerken aan winkelgebieden zeer belangrijk

Het succes van een winkelgebied draait om onderlinge kracht en samenwerking. DNWS helpt ondernemers om hun winkelgebieden toekomstbestendig te maken door met alle stakeholders gezamelijk een concreet actieplan op te stellen. Met de benoemde punten kunnen de partijen daarna aan de slag.  

De Provincie Zuid-Holland laat weten dat de aanvraag in behandeling is, maar kan niet aangeven wanneer de subsidie wordt toegekend. 


Reacties