’t Onderdak organiseert loterij voor renovatie

’t Onderdak organiseert loterij voor renovatie Foto: InTeylingen

De foyer van theater ’t Onderdak in Sassenheim is aan vernieuwing toe. Er ligt een plan voor een grote facelift, maar de verbouwing gaat veel geld kosten. Om deze te bekostigen organiseert ’t Onderdak een grote loterij.

De opbrengst van de loterij wordt onder andere gebruikt voor de grootste kostenpost van het plan: het vervangen van de tegelvloer. 

’t Onderdak heeft een streekfunctie en de foyer is de laatste jaren een multifunctionele ruimte geworden. Niet alleen gasten van voorstellingen komen in de foyer in de pauze, maar er zijn ook presentaties, vergaderingen, carnavals- en verenigingsfeesten.

20 jaar ‘t Onderdak

In september 2020 bestaat ’t Onderdak 20 jaar. Bij de bouw werd de foyer ingericht naar het tijdsbeeld van toen, maar dat past niet meer bij het theater van vandaag. 

De inrichting is armoedig en gedateerd. Er zijn beschadigingen aan verfwerk en tegels, de kleuren zijn niet meer actueel. Ook de lichtblauwe tegelvloer in de foyer is niet meer acceptabel. Dergelijke ongezellige tegelvloeren vind je alleen nog in verouderde zwembaden, maar is voor een theater zeker niet meer van deze tijd.’ – projectgroep Renovatie foyer ’t Onderdak  

Met het oog op het 20-jarige bestaan wil een projectgroep van vrijwilligers, in samenwerking met de HMC mbo vakschool van Amsterdam, de foyer komende zomer aanpakken. De plannen omhelzen een grote facelift: van vloer tot muur en meubilair tot verlichting en extra aandacht voor akoestiek.

Loterij

Loten á €2,- zijn tot en met 31 december te koop in de foyer voor en na voorstellingen en bij aankoop van minimaal 5 loten te bestellen via info@hetonderdak.nl.

Je maakt bij de loterij onder andere kans op een rondvaart voor 4 personen, kaartjes voor theatervoorstellingen, horloges en cadeaubonnen van lokale horeca en winkeliers.
De trekking vindt plaatst op 15 januari 2020, de uitslag wordt bekend gemaakt op de website van ’t Onderdak en via lokale media.

 


Reacties