Tentoonstelling Cultuur Verheft

Tentoonstelling Cultuur Verheft

Vrijdagavond opent de tentoonstelling over Cultuur Verheft; de oudste toneelvereniging van Voorhout.

Om 19:00 uur openen Jan Klaasen en Katrijn de tentoonstelling die is opgesteld in samenwerking met de Historische Kring Voorhout. Want er zit veel historie in de toneelvereniging.

Cultuur Verheft bestaat dit jaar officieel 71 jaar.
Onofficieel speelden de eerste Cultuur Verheft spelers voor 1947 ook al toneel – hetzij onder een andere naam omdat het ze indertijd moeilijk gemaakt werd om hun hobby uit te oefenen. Nu zetten ze al jaren voorstellingen op de planken en zijn de theaters regelmatig uitverkocht. Maar Cultuur Verheft werkt ook veel mee aan dorpse activiteiten zoals de intocht, 1000 jaar Voorhout en feesten bij de Ruïne van Teylingen.

Tentoonstelling bijwonen

De tentoonstelling bestaat uit foto’s, oude uitnodigingen, toneelboekjes van gespeelde stukken en anekdotes die door de jaren heen verzameld zijn.

Benieuwd? Kom vrijdag 16 maar om 19:00 uur naar de opening aan de Bonekruidstraat 13 of tijdens de speciale zaterdagopeneing op 17 maart van 10:00 tot 12:30.

Verder is de tentoonstelling ook te bekijken tijdens de reguliere openingstijden van HKV: elke 2de woensdag van de maan van 14:00 tot 16:00 en elke laatste zaterdag van 10:00 tot 12:30.


Reacties