Teylingen bij crisis goed voorbereid

Teylingen bij crisis goed voorbereid Foto: InTeylingen

Bij rampenbestrijding of crisisbeheersing staat Teylingen er niet alleen voor. Meerdere organisaties werken dan met elkaar samen onder de noemer 'Veiligheids Regio Hollands Midden'. 

De Veiligheidsregio Hollands Midden(VRM) wil de veiligheid van iedereen die in Hollands Midden woont, werkt en verblijft vergroten door crisisbeheersing en rampenbestrijding efficiënt, effectief en professioneel te organiseren. Om dit te realiseren werken politie, brandweer, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en alle 18 gemeenten intensief samen in de veiligheidsregio.

Wat doet de VRHM?

  • Voor de VRHM zijn hulpverleners 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar voor de bestrijding van rampen en crises.
  • De VRHM wordt in een vroeg stadium betrokken bij grote infrastructurele projecten, zoals de verbreding van een snelweg of de aanleg van een randweg. Hierdoor kan zij meedenken om risico's voor burgers zo klein mogelijk te houden.
  • De VRHM maakt afspraken met partners, stelt plannen op om incidenten te bestrijden en zorgt ervoor dat hulpverleners goed voorbereid (opgeleid, getraind en geoefend) zijn op rampen en crises.

Grote brand Akervoorderlaan

Een voorbeeld dan het inschakelen van de VRHM is de zeer grote brand die op dinsdagavond 1 oktober 2019 uitbrak in een vrijstaande loods aan de Akervoorderlaan in Lisse. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met het blussen. Omdat het niet zeker was of en hoeveel asbest er was vrijgekomen is er de volgende ochtend een NL-Alert melding uitgegaan in Teylingen en heeft HLTsamen besloten om de informatie voorziening over deze brand via de speciale website van VRHM te laten lopen; http://www.hollandsmiddenveilig.nl/

De VRHM heeft nieuw regionale beleid voor 2020-2023 'Veiligheid in Samenhang'  opgesteld waar de gemeenteraad van Teylingen onlangs hier haar goedkeuring aan heeft gegeven.  


Reacties