Teylingen blijft Fairtrade gemeente

Teylingen blijft Fairtrade gemeente Foto: InTeylingen

De titel 'Fairtrade Gemeente' moet je steeds opnieuw verdienen. Eind 2019 keek de organisatie opnieuw naar Teylingen: zijn wij de titel nog wel waard? De jury was onder de indruk van de fairtrade activiteiten hier en verlengde graag de titel.   

In 2014 ontving Teylingen voor het eerst de titel Fairtrade Gemeente. Deze titel moet iedere twee jaar opnieuw aangevraagd én verdiend worden. Eind 2019 werd Teylingen opnieuw gekeurd door de jury.

‘"Teylingen verdient wederom verlenging van de titel Fairtrade Gemeente. Er is nog steeds een groot aantal bedrijven en organisaties dat deelneemt aan de campagne. De manier waarop inwoners, jong en oud, betrokken worden in de campagne oogt fris en actueel”. – Jury Fairtrade Gemeentes

Onder de indruk van Teylingen

De jury was onder de indruk van aantal bedrijven en organisaties dat deelneemt aan de campagne indrukwekkend; eind vorig jaar waren dat er 68.

Ook werd de commissie gecomplimenteerd met de creatieve wijze waarop regelmatig aandacht wordt gevraagd voor Fairtrade. De gemeente kreeg een pluim voor de ondersteuning.

In december 2019 kregen 14 organisaties een speciale plaquette met 'meer dan 5 jaar deelnemers in Teylingen' uitgereikt.

Alle lof dus voor de werkgroep Teylingen Fairtrade. Die nu niet rustig gaat genieten van de vernieuwde titel, maar aan de slag gaat met de tips die ze gekregen hebben. Bijvoorbeeld: probeer de werkgroep nog wat te verbreden. Denk ook eens aan het erbij betrekken van bed en breakfast bedrijven als deelnemer en probeer op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in te spelen op de toenemende aandacht voor “Slow fashion)”(duurzame mode).  

Ook meedoen?

Interesse om ook Fairtrade te worden, kijk hier hoe jouw organisatie Fairtrade wordt. 

 


Reacties