Teylingen College bij Hart van Nederland

Teylingen College bij Hart van Nederland Foto: Redactie

Dinsdagavond was het Teylingen College KTS te zien bij Hart van Nederland. De journalist was benieuwd hoe de Voorhoutse middelbareschool starks praktijkonderwijs gaat geven in de 1,5 meter-samenleving.

In het item vertelt een leerling over hoe de lessen nu digitaal lopen en directeur Ton de Groot schetst een beeld over het lesprogramma als het voorgezet onderwijs op 2 juni weer open gaat.

Coronamaatregelen op het KTS

Voor het KTS geldt dat vanaf juni de helft van de klas naar school komt, de andere helft volgt de les digitaal. De dag erna wisselen die groepen om zodat iedereen regelmatig les op school heeft.

In de school zijn verschillende maatregelen genomen om de omstandigheden zo goed mogelijk te controleren. Zo staat op veel plekken desinfecterende handgel, staan er banieren met informatie en zijn er looppaden en –richtingen aangebracht op de vloer.

Praktijkonderwijs extra uitdaging 

Het zal voor alle middelbare scholieren en leraren even aanpassen zijn in juni, maar volgens de directeur van het Teylingen College is het extra lastig in het praktijkonderwijs waar een leraar normaal gesproken even iets laat zien of helpt en dat kan nu niet meer.

Het hele item kijk je hier vanaf 3:20 bij Hart van Nederland.

 


Reacties