Teylingen College opent Technology HOTSPOT

Teylingen College opent Technology HOTSPOT Foto: misign InTeylingen

Wethouder Arno van Kempen opende woensdag 18 oktober de Technology HOTSPOT van het Teylingen College in Voorhout. Dit lokaal is bedoeld om (toekomstige) middelbare scholieren te inspireren om technische profielen te kiezen.

In heel Nederland is een tekort aan instroom bij technische vmbo-opleidingen, zo ook in de Bollenstreek. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft 8 miljoen uitgetrokken om te investeren in Techniekonderwijs in de Duin- en Bollenstreek en Leiden. Samen met het bedrijfsleven en scholen uit de regio is een samenwerkingsverband gestart om iets aan het tekort te doen: Sterk Techniek Onderwijs – STO. 

STO

De speerpunten van STO zijn het vernieuwen van het technisch onderwijs, docenten professionaliseren op het gebied van nieuwe technieken, instroom bevorderen en leerlingen inspireren en motiveren voor een toekomst in techniek. Om de laatste twee punten te realiseren worden vier HOTSPOTS gebouwd, waaronder een het de KTS.    

Hightech leeromgeving

Een HOTSPOT is een innovatieve, hightech leeromgeving waar leerlingen kennis kunnen maken met de nieuwste technologie op het gebied van onder andere virtual en augmented reality, 3D printen en robotica.

De studierichtingen PO en VO gaan aan het werk in de HOTSPOT en met een uitdagend onderwijsprogramma hoopt STO ook basisschoolleerlingen te prikkelen voor een technische opleiding. 

Officiële opening HOTSPOT

De KTS HOTSPOT werd op 18 oktober feestelijk geopend door wethouder Van Kempen. Het resultaat van de STO-samenwerking kon rekenen op veel belangstelling; er was ruim 100 man aanwezig uit onder andere het onderwijs en het bedrijfsleven.  

 


Reacties