Teylingen gaat voor 'Eén tegen eenzaamheid'

Teylingen gaat voor 'Eén tegen eenzaamheid' Foto: gemeente Teylingen

Wethouder Arno van Kempen heeft woensdag 15 janauri zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.  

Dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen

De wethouder tekende tijdens de ‘Meet-up Nationale en lokale coalities tegen eenzaamheid’ in de Ridderzaal in Den Haag. Daar troffen 450 vertegenwoordigers van gemeenten en deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid elkaar om inspiratie op te doen voor de aanpak van eenzaamheid.

1700 eenzame 75-plussers in Teylingen

Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. In Teylingen gaat het om bijna 1.700 75-plussers. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

‘Als college vinden we het belangrijk om eenzaamheid te voorkomen en tegen te gaan. Lisse en Hillegom hebben zich al eerder aangesloten bij de landelijke aanpak 'Eén tegen eenzaamheid' en Teylingen sluit zich graag aan bij deze ‘koplopers’ -Wethouder van Kempen

Inventariseren en vervolgens initiatieven stimuleren

Eerste stap na het ondertekenen van deze intentieverklaring is zicht krijgen op wat er allemaal gebeurt om eenzaamheid te bestrijden en dan bekijken wat nog nodig is. De gemeente Teylingen wil initiatieven die gericht zijn op het tegengaan van eenzaamheid stimuleren en heeft ook de wens dat ondernemers hierin een rol hebben.

Dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties