Teylingen heeft een actief coronacluster

Teylingen heeft een actief coronacluster Foto: InTeylingen

Afgelopen week is een nieuw coronacluster geconstateerd in Teylingen – dat laat GGD Hollands Midden weten. Er is sprake van een cluster als minimaal 3 coronabesmettingen aan elkaar gelinkt kunnen worden.

De GGD spreekt van een actief cluster; dan verwachten ze dat er meer besmettingen uit dit cluster zullen volgen. De betrokkenen zitten in thuisisolatie, maar konden het virus in de dagen voor de testuitslag over brengen aan mensen met wie ze nauw contact gehad hebben.

Om privacy redenen wordt niet bekend gemaakt in welk dorp of welke wijk de clusters of positief geteste bewoners zich bevinden.  

71 coronabesmettingen in Teylingen

Inmiddels zijn er, sinds de start van de coronatesten in Nederland, 71 bewoners uit Teylingen positief getest op corona.
Het aantal ziekenhuisopnames (14) en patiënten die overleden zijn aan COVID-19 (2 mensen) blijft al een tijd stabiel.  

Meer clusters in Hollands Midden

Afgelopen week zijn in Zuid-Holland de meeste mensen positief getest op corona en regio Holland Midden heeft op dit moment vijf actieve clusters: Teylingen, Hillegom, Bodengraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. Het cluster in Alphen aan den Rijn is inmiddels uitgedoofd.

Er is een oproep uitgegaan naar mensen die op 25 juli in The Pocket in Katwijk waren, omdat later bleek dat een bezoeker positief testte op corona.

 

 


Reacties