Teylingen heeft er een nieuwe politieke partij bij

Teylingen heeft er een nieuwe politieke partij bij Foto: InTeylingen

Na het opzeggen van zijn lidmaatschap bij Trilokaal, begin januari, heeft raadslid Dion Piket besloten zijn eigen politeke partij 'Fractie Piket' te starten.

Met Fractie Piket erbij bestaat de gemeenteraad van Teylingen uit 8 politieke partijen. VVD, Trilokaal en D66 zijn de regerende/coalitie partijen en CDA, PvdA, Groen Links, Christen Unie en Fractie Piket de oppositie. 

De raadszetels zijn alsvolgt verdeeld:

  • VVD (7 zetels)
  • CDA (5 zetels)
  • Trilokaal (4 zetels)
  • D66 (3 zetels)
  • GroenLinks (2 zetels)
  • PvdA (2 zetels)
  • Christen Unie (1 zetel)
  • Fractie Piket (1 zetel)

Fractie Piket

Leden van een Gemeenteraad worden persoonlijk gekozen. Hierdoor is het mogelijk dat Dion Piket zijn zetel niet hoeft op te geven en zijn eigen politieke partij start.

Fractie Piket onderschrijft nog steeds het verkiezingsprogramma van Trilokaal, maar wil dat er meer tempo gemaakt wordt met de uitvoering. Dat heeft hij immers twee jaar geleden beloofd aan de kiezers. 

"Ik wil  me ook in de toekomst in blijven zetten voor een gemeente waarin iedereen zich veilig voelt, kan ontplooien en prettig kan wonen. Vooral goed luisteren naar de inwoners en er voor ze zijn. Ook op het gebied van duurzaamheid is er de afgelopen twee jaar weinig tot niets gerealiseerd. Dat kan en moet beter. Fractie Piket vindt dat hier nog een flink slag in te maken is. De huidige woningmarkt in Nederland is volledig ontregeld. Teylingen vormt daarin geen uitzondering. Juist dan is het een uitdaging om binnen de mogelijkheden de juiste keuzes te maken. Als dat betekent dat bestaande ingewortelde afspraken moeten wijzigen of verdwijnen, dan moet dat maar. Daar waar kansen zijn om voor Teylingers dat extra zetje te geven om een betaalbare starterswoning te vinden of om doorstroming te bevorderen, dan moeten we die zeker pakken. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de mooie beloftes, maar vooral om die beloftes ook na te komen. En het is belangrijk dat als inwoners vragen of ideeën hebben, zij weten dat ze gehoord worden en dat er iets gedaan wordt met deze vragen of ideeën" - Dion Piket


Reacties