Teylingen wint bij hekkensluiter GDA

Teylingen wint bij hekkensluiter GDA Foto: R.K.V.V. Teylingen

In een lastige eerste helft heeft Teylingen uiteindelijk vrij eenvoudig het verschil weten te maken in de tweede helft tegen hekkensluiter GDA. Kort voor de rust was het Jaap Zwetsloot met de 0-1 en kort na de rust was het wederom Zwetsloot. Ditmaal met de 0-2 uit een penalty. Wesley Ritzen maakte de 0-3, waarna GDA nog een aansluitingstreffer mocht maken.


- Lees verder onder deze advertentie -

1e helft

GDA vertrekt na dit seizoen naar de zaterdag en lijkt zich te hebben verzoend met een ‘degradatie’. Slechts zeven punten werden er tot nu toe behaald dit seizoen, maar de Hagenezen streden voor wat ze waard waren. GDA staat dertien punten achter op één-na-laatst Stompwijk. In de beginfase had Teylingen het lastig. GDA schoot al vrij snel tegen de lat aan, maar ook aan de andere kant lagen er voldoende mogelijkheden. Met name de slordigheden aan de bal en de verkeerde keuzes zorgde ervoor dat de Sassenheimers geen zaken kon doen. Linksback Miro Acimovic stak kort voor rust Zwetsloot weg, die sneller was dan de uitkomende sluitpost en hij rondde koeltjes af.

2e helft

In het tweede bedrijf eenzelfde situatie. Zwetsloot werd weggestuurd in de diepte, de keeper was ditmaal veel te laat en kegelde de topscorer op een grove manier onderuit. Het gevolg was een penalty die hij zelf goed binnenschoot. In de fase hierna controleerde Teylingen de wedstrijd volledig, waarbij het kans op kans crepeerde. Uit één van die vele kansen scoorde Wesley Ritzen op aangeven van Zwetsloot. In de slotfase bracht Marcus Slagveer de 1-3 nog op het scorebord namens GDA.

‘Het is een goede overwinning van ons tegen een tegenstander die laatste staat op de ranglijst. We speelden niet eens zo goed vandaag, maar het was voldoende. Al met al een verdiende overwinning, maar het wel zonde dat we in de slotfase de ‘nul’ niet konden houden’,

aldus Zwetsloot. Over z’n twee goals én z’n topscorers aspiraties zegt hij het volgende:

“De goals vielen op een goed moment. De eerste in blessuretijd van de eerste helft en de tweede kort na rust vanuit een penalty’. Het was alweer doelpunt nummer 22 en 23 van de competitie en dat na 20 gespeelde wedstrijden. Zwetsloot durft een nieuwe weddenschap aan te gaan wanneer hier naar gevraagd wordt”

sloot de spits af. Zeven doelpunten in zes competitiewedstrijden lijkt veel, maar Teylingen speelt tegen veel tegenstanders die een stuk lager op de ranglijst staan.

Volgende week rust

Volgende week kan Teylingen, zonder zelf te spelen, de Tweede Periode binnen weten te slepen. Stompwijk mag niet winnen bij ROAC, dat is het scenario voor Teylingen. Alleen bij winst van Stompwijk volgende week, grijpt Teylingen naast de periode titel. Over twee weken speelt Teylingen zelf tegen ROAC.


Reacties