Teylinger politicus Kees van Velzen stopt ermee

Teylinger politicus Kees van Velzen stopt ermee

Na de gemeenteraadsverkiezingen zet wethouder en voormalig CDA-raadslid Kees van Velzen een punt achter zijn politieke carrière.

Na twaalf jaar als raadslid van de CDA en acht jaar als wethouder in Teylingen, is het genoeg geweest voor Van Velzen. Hij ziet dat zijn manier van werken niet meer aansluit bij de huidige gemeenteraad.

Ik werk oplossingsgericht, ik ken mijn dossiers door en door en heb een pragmatische aanpak. Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen. Soms ging ik te snel en trok de raad als reactie daarop aan de noodrem. Dat werkt contraproductief, dat is niet goed voor Teylingen en ook niet voor mij.’ – Kees van Velzen, wethouder Teylingen

Toch heeft zijn werkwijze Teylingen de afgelopen jaren ook veel gebracht. Zo was Kees verantwoordelijk voor de herinrichting van Koudenhoorn, de omvorming van de Sassemse vuilnisbelt tot recreatiegebied en de energie neutrale Andreasschool.

Wel op de kieslijst

De oplettende lezer zal het opgevallen zijn dat Kees wél op de kieslijst van het CDA staat – al is het op de laatste plek. Maar Kees is er duidelijk over: dat is niet om in de raad te komen.

‘Als mensen een voorkeursstem op me uitbrengen, zie ik dat als een blijk van waardering voor mijn inzet voor Voorhout en Teylingen.’ – Kees van Velzen


Reacties