Theater 't Onderdak is klaar voor een nieuw theaterseizoen

Theater 't Onderdak is klaar voor een nieuw theaterseizoen Foto: Theater 't Onderdak

Door de maatregelen rond het coronavirus kwam er een abrupt einde aan het theaterseizoen. Theater 't Onderdak in Sassenheim kijkt met veel positiviteit uit naar september als het 20-jarig jubileumseizoen begint. 

In maart heeft het bestuur van theater ’t Onderdak, in verband met het Corona virus, alle voorstellingen van het lopende seizoen afgelast. De meeste van deze voorstellingen zijn of worden verzet, een enkele is helemaal geschrapt. 

Hoewel de regels in verband met Corona virus versoepelen en steeds concreter worden, verandert dat vooralsnog weinig aan de situatie voor theater ‘t Onderdak. Theatervoorstellingen blijven voorlopig vrijwel onmogelijk.

Versoepeling voor theaters

Vanaf 1 september zijn er wellicht weer voorstellingen mogelijk maar dan alleen conform de regels van de anderhalvemetersamenleving. Voor theater 't Onderdak betekent dit dat er te weinig kaarten per voorstelling verkocht zouden kunnen worden en dat is vooralsnog financieel niet haalbaar.

Nieuwe theaterseizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn wel gewoon doorgegaan. Het programma voor het seizoen 2020-2021, het jubileumseizoen, is rond en ook het programmaboekje is klaar, maar het drukken is uitgesteld. Het wachten is op meer duidelijkheid.

Wekelijkse filmavond

Vanaf 1 september starten Theater 't Onderdak met WEKELIJKS (dus niet meer 1x in de 2 weken) op donderdagavond met de film! Weliswaar met een maximum aantal bezoekers, maar het bestuur van het theater is heel blij dat ze de filmliefhebbers weer kunnen ontvangen.

Verkoop van filmkaarten gaat alleen via de site van theater 't Onderdak. De prijs wordt 6 euro per voorstelling. Deze kleine prijsverhoging is noodzakelijk in verband met de extra maatregelen die moeten worden getroffen.

Jubileum

In het seizoen 2020-2021 viert theater ’t Onderdak haar 20-jarig jubileum. Gelet op de omstandigheden wordt het vieren van het jubileum uitgesteld. De renovatie van de hal en foyer is inmiddels wél gestart. Het bestuur en de vrijwilligers kijken uit naar het moment dat ze de theaterliefhebbers weer mogen ontvangen. 


Reacties