Theater 't Onderdak ontvangt 7.500 euro voor nieuwe Foyer

Theater 't Onderdak ontvangt 7.500 euro voor nieuwe Foyer Foto: InTeylingen

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Theater 't Onderdak op zondag 5 januari ontving voorzitter Albert Olthof een mooie cheque van 7.000 euro van het Coöperatiefonds van de RABO-bank Bollenstreek.

De royale donatie is bestemd voor de ingrijpende renovatie van de theaterfoyer.

20 jaar ‘t Onderdak

In september 2020 bestaat ’t Onderdak 20 jaar. Bij de bouw werd de foyer ingericht naar het tijdsbeeld van toen, maar dat past niet meer bij het theater van vandaag. 

De inrichting is armoedig en gedateerd. Er zijn beschadigingen aan verfwerk en tegels, de kleuren zijn niet meer actueel. Ook de lichtblauwe tegelvloer in de foyer is niet meer acceptabel. Dergelijke ongezellige tegelvloeren vind je alleen nog in verouderde zwembaden, maar is voor een theater zeker niet meer van deze tijd.’ – projectgroep Renovatie foyer ’t Onderdak  

Met het oog op het 20-jarige bestaan is een projectgroep van vrijwilligers, in samenwerking met de HMC mbo vakschool van Amsterdam, de foyer aanpakken. De plannen omhelzen een grote facelift: van vloer tot muur en meubilair tot verlichting en extra aandacht voor akoestiek.

 


Reacties