Theatermuziekstuk van St. Cecilia en Cultuur Verheft

Theatermuziekstuk van St. Cecilia en Cultuur Verheft Foto: St. Cecilia

Cielke maakt muziek is een van de jubileumevenementen om het 100 jarige bestaan van St. Cecilia te vieren. Dit muziektheaterstuk wordt gespeeld door het Voorhoutse Cultuur Verheft. De voorstelling is op 7 juli.

Het verhaal is speciaal geschreven voor de jarige muziekvereniging.

Een bijzonder theaterstuk waar alleen de verhalenverteller praat. De andere vier spelers van Cultuur verheft beelden het verhaal uit en een groot orkest van St. Cecilia zorgt voor de muziek.

Je wilt dat het verhaal tot leven wordt gebracht door de muziek en door wat er te zien zal zijn.” – Petra, speler van Cultuur Verheft 

Cielke maakt muziek

Wat als je kind bent in een land waar alle muziek verboden is? Als een boze minister de muziekinstrumenten afpakt en verstopt? En wat, als je dan tóch muziek wilt maken – gewoon omdat dat in je zit, zoals als in iedereen?

Dan ga je misschien wel, net als het meisje Cielke, op zoek naar de muziek! En dan maak je allerlei spannende avonturen mee, je ontmoet bijzondere mensen en misschien lukt het ook nog om het raadsel op te lossen om de instrumenten terug te vinden.Cielke maakt muziek is een educatieve, spannende en muzikale zoektocht naar muziek: wat is muziek en hoe maak je het? Maar het gaat ook over vrijheid en beperking daarvan, over censuur - en ook over moed en vertrouwen. 

Wie denkt dat Cielke maakt muziek alleen voor de jeugd is, heeft het mis. Iedereen die van muziek en/of van toneel houdt zal het al snel naar de zin hebben. Het verhaal is zo geschreven dat het juist  voor ouders en andere volwassenen aantrekkelijk is, mede door de dubbele bodems die door de tekst heen verwerkt zijn.’ – St. Cecilia

7 juli in De Tulp

Cielke maakt muziek is op 7 juli. De zaal gaat open om 11:30 uur, de voorstelling start om 12:00 uur en zal een uurtje duren.
Kaarten zijn online te koop bij St. Cecilia of tijdens de voorverkoop bij Electro World IJsselmuiden, Primera Voorhout en Electro World Duynstee in Sassenheim.

Speciaal voor dit theaterstuk wordt sporthal De Tulp omgebouwd tot een intiem muziektheater. Wat wel wat voeten in aarde zal hebben, want de avond ervoor vindt op deze locatie nog de A-mee-zing-100 party plaats.

 


Reacties