Theaterschool Teylingen ontvangt donatie voor Theatertour op afstand

Theaterschool Teylingen ontvangt donatie voor Theatertour op afstand Foto: Theaterschool Teylingen

Theaterschool Teylingen geeft sinds de coronacrisis gratis minioptredens op afstand bij zorginstellingen in de regio. Zij ontvingen ter ondersteuning van dit project een donatie van €1.500,- van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.

De behoefte aan afleiding in de zorginstellingen bleek groot toen er na een eerste optreden van Theaterschool Teylingen meerdere aanvragen kwamen. Inmiddels zijn er ruim 40 voorstellingen gespeeld en staan er nog 20 op de planning.

De Theaterschool speel Ik Heb Je Lief; een productie met drie spelers, speciaal geschreven voor de Theatertour op afstand.

De reacties zijn ontroerend, enthousiast en hartverwarmend. Het project wordt sociaal-maatschappelijk breed gedragen en dat is een geweldige ervaring.’ – Theaterschool Teylingen

Breed gedragen initiatief

De productie krijgt support van lokale ondernemers en nu ook een donatie van het Jacoba van Beierenfonds. Ook Fonds1818 en Zorg en Zekerheid hebben reeds toegezegd dit project te ondersteunen.

Met de donaties probeert de theaterschool zo lang mogelijk optredens op afstand te verzorgen - zolang hier vraag naar is en de richtlijnen het toestaan. Ze hebben inmiddels ook al een tweede voorstelling: Halsoverkop. Zo kunnen de spelers ook weer iets nieuws brengen op locaties waar ze reeds geweest zijn.

 

 


Reacties